ȘOCANT ! Mama denaturată din Uricani, judecată pentru rele tratamente aplicate minorului

Toate victimele femeii, care și-a lăsat cei trei copilași ai săi să ardă de vii în locuință, după ce s-a dus să-și cumpere băutură, sunt copiii unor vecini.
 
Alina Nadia Ardeleanu este acuzată într-un nou dosar care a fost trimis spre judecare instanței din Petroșani. Mama denaturată trebuie să răspundă în fața magistraților pentru patru infracțiuni de rele tratamente aplicate minorului și una de distrugere, iar în dosar au fost incluse atât Primăria Uricani ca parte vătămată cât și D.G.A.S.P.C Hunedoara ca reprezentant legal al unuia dintre minori. Ardeleanu mai are un dosar în care este cercetată pentru omor, infracțiune comisă în urma incendiului devastator de anul trecut, provocat chiar de ea.
Potrivit procurorilor, femeia și-a lăsat cei trei copilași să ardă de vii, în casă, după ce a aprins o lumânare pe care a pus-o pe spătarul canapelei în care dormeau micuții și a plecat să-și cumpere băutură. Spre miezul nopții a revenit acasă și după ce a intrat în garsoniera cuprinsă de flăcări, în loc să ceară ajutor, a încuiat ușa cu cheia și s-a făcut nevăzută. Incendiul a fost văzut de vecini mult mai târziu. Când au intervenit pompierii, deja cei trei micuți erau morți. Alina Nadia Ardeleanu a fost găsită de polițiști într-un șanț în care se prăbușise din cauza băuturii.
 
Condamnare
 
Mama denaturată din Uricani a primit anul trecut o confdamnare cu suspendare pentru abuzarea unui băiețel de șase ani.
Alina Nadia Ardeleanu primise 3 ani şi patru luni cu suspendare, pedeapsă dictată de prima i8nstanță. Magistraţii i-au redus condamnarea de la 3 ani închisoare la 2 ani şi 8 luni, pedeapsa aplicată pentru infracţiunea de lipsire de libertate în mod ilegal şi de la 1 an închisoare la 9 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe. Cele două pedepse au fost contopite şi i-a fost aplicat şi un spor, astfel că Alina Nadia Ardeleanu a rămas cu o condamnare de 2 ani şi 11 luni închisoare.
În acest dosar, practic a sechestrat un băieţel al unui vecin, l-a bătut şi i-a băgat ardei iute în fund. Vroia să se răzbune pentru că minorul i-ar fi bătut copiii, adică exact minorii care au ars de vii în incendiul provocat chiar de ea. Potrivit anchetatorilor, Alina Ardeleanu l-a acostat pe băieţel într-o seară şi i-a cerut să o ajute să-şi ducă în locuinţă patru sticle cu apă. Odată ajuns în garsoniera groazei, micuţul a fost băgat în bucătărie şi bătut de femeie. Aceasta a vrut să se răzbune pe copilaş pentru că i-ar fi bătut fetele, dar bătaia nu a fost îndeajuns şi l-a obligat pe micuţ să-şi bage ardei iuţi în fund. Norocul lui a fost că tatăl adoptiv a aflat de la vecinii de bloc, că băiatul se află în locuinţa mamei denaturate şi l-a salvat. Poliţiştii din Uricani au înregistrat plângerea depusă de familia băieţelului agresat şi în urma cercetărilor au stabilit că toate aspectele se confirmă. I-au făcut dosar penal şi procurorii au învinuit-o pe Ardeleanu de lipsire de libertate în mod ilegal.
Trecutul femeii este înnegurat, aceasta pierzându-și alți doi prunci. Concubinul ei i-a omorât pentru că plângeau prea tare. I-a îngropat în fața ei, în grădina casei, și a amenințat-o pe femeie cu bătaia dacă spune ceva. Alina Nadia Ardeleanu n-a fost pusă sub acuzare, însă concubinul a primit o pedeapsă pe viață și s-a spânzurat în penitenciar.