Un pușcăriaș a atacat un judecător în sala de ședințe

 
Incidentul extrem de grav a avut loc în sala de judecată la Judecătoria Aiud, iar atacatorul este un individ arestat care a sărit la magistrat cu un ciob de sticlă pe care-l avea dosit. ”Astăzi, 11.05.2016, la Judecătoria Aiud, în timpul desfăşurării şedinţei de judecată în cadrul căreia se judecau cauze penale, a avut loc un incident violent provocat de o persoană aflată în stare de deţinere.
În concret, această persoană a încercat să agreseze preşedintele completului de judecată, în timp ce se desfăşura operaţiunea de conducere a deţinuţilor în afara sălii de judecată, cu un obiect tăietor/înţepător (ciob de sticlă).
În urma acestei încercări preşedintele completului de judecată nu a suferit leziuni. Persoana deţinută s-a autoagresat cu obiectul respectiv, imediat după încercarea nereuşită de a agresa preşedintele completului, provocându-şi leziuni sângerânde motiv pentru care a fost imediat transportat la spital”, a vicepreședintele Curții de Apel Alba Iulia, judecătorul Aurelian Gheorghe Mocan. Autoritățile judiciare fac cercetări pentru a stabili cum a fost posibil ca deținutul să intre în sala de judecată cu un obiect care putea fi o armă chiar letală.