Vremea rea a dat alarma la pompierii hunedoreni

Pompierii sunt pregătiți să intervină în caz de necesitate, în contextul atenționării meteorologice de vreme rea pentru mai multe judeţe din nordul şi centrul țării. Printre acestea se află şi județul Hunedoara, la nivel național fiind pregătiți de intervenție peste 2.600 pompieri cu 540 mijloace tehnice. Potrivit DSU, militarii ar urma să vină în sprijinul autorităţilor administraţiei publice locale şi populaţiei din zonele unde s-ar putea produce evenimente care pot pune în pericol viaţa semenilor sau a bunurilor acestora. În zonele aflate sub incidenţa atenţionării meteorologice, misiunile de acordare a primului ajutor medical calificat vor fi asigurate de cele 191 echipaje SMURD, iar alte 36 (ATPVM și ambulanțe aflate în rezervă) sunt pregătite să intervină, dacă situaţia o va impune.
La eventualele misiuni de căutare-salvare a persoanelor surprinse de manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase, inspectoratele pentru situaţii de urgenţă sunt pregătite să intervină cu cele 22 autovehicule şenilate cu capacitate mărită de trecere, în sprijinul acestora putând fi solicitate alte 7 astfel de mijloace ale CNADNR, în baza protocolului de colaborare încheiat între cele două instituţii.
La nevoie, echipajele de salvatori vor fi dislocate, imediat, în zonele de risc pentru evacuarea populaţiei, animalelor şi bunurilor aflate în pericol, precum şi pentru limitarea şi înlăturarea eventualelor efecte negative.
Evoluţia fenomenelor meteorologice periculoase este permanent monitorizată prin Centrul Operaţional Naţional din cadrul IGSU, la nevoie, fiind posibilă completarea forțelor și tehnicii de intervenție de la alte inspectorate care nu se află sub incidența avertizărilor de vreme rea.