BOMBĂ ! Poliția hunedoreană a fost condusă de un MASON?

Pentru a informa corect opinia publică am încercat să obținem un punct de vedere din partea inspectorului şef al IPJ-Hunedoara, „domnul” Liviu Dumitru Gabriel, cu privire la faptul există suspiciuni rezonabile că acesta a făcut parte din masonerie, mai exact dintr-o lojă din județul Hunedoara. Poate că nu ar fi nimic în neregulă că îmbrățişează idealurile organizației. Problema este că în loja respectivă sunt şi persoane „indezirabile”, ca să fim eleganți. Persoane asupra cărora planează suspiciuni de comitere a unor fapte care nu fac cinste nimănui.
„De trei ani de zile nu a mai fost la întruniri. Și-a făcut și cerere de retragere … Era un om foarte inteligent”, spun surse din cadrul MLNR.
Am încercat să obținem un punct de vedere de la şeful IPJ-Hunedoara, Liviu Gabriel Dumitru. De la numărul la care a fost trimis mesajul am mai primit un alt mesaj, după circa 40 de minute, prin care am fost înștințat că SMS-ul a fost respins deoarece am fost adăugați în lista de blocare a numărulului.
 
Am încercat să obținem şi un punct de vedere și de la Marea Lojă Națională din România.  Ni s-a transmis că: „Nu comentăm această chestiune”. Am fost rugați şi să nu cităm persoana cu care am discutat telefonic .
Așteptăm o poziție oficială din partea conducerii Inspectoratului General al Poliției Române dar și a Ministerului Afacerilor Interne, cu privire la această situație .
Ar mai fi de spus că DNA îl acuza pe Liviu Popa de fals în declarații pentru că a ascuns apartenența la Marea Lojă Națională din România.
Procurorii DNA Oradea au trimis în judecată, mai mulți șefi de poliție din Bihor, în frunte cu comandantul Inspectoratului Județean, Liviu Popa, fostul șef al Poliției Române în perioadă 2010-2012. Pe lângă faptele de corupție pe care anchetatorii i le imputa chestorului, Liviu Popa va trebui să se apere în instanță și pentru acuzația de fals, întrucât în declarațiile de interese depuse în ultimii ani, a omis să precizeze, deși legea îl obligă, că este membru al Marii Loji Naționale din România.
In perioada 2008 – 2016, inculpatul, Popa Liviu, nu a menționat în declarațiile de interese calitatea de membru ai unei Loje din România” se arată în comunicatul oficial transmis de DNA, după trimiterea chestorului în judecată. De aici rezultă că Liviu Popa, a devenit mason în 2007 sau 2008, calitate din care a fost propulsat în 2010 la vârful Inspectoratului General al Poliției Române, cu sprijinul prietenului sau, Vasile Blaga, fostul presedinte PNL . Tot în dosarul trimis acum în judecată de DNA Oradea, reiese că Popa nu si-a uitat  protectorul  așa că în ultimul an i-a reparat mașina, fără ca Blaga  să și plătească pentru asta. De altfel nici chestorul n-a făcut-o așa că acum, pe lângă falsul în declarații va răspunde și pentru luare de mită.
În cazul de la Hunedoara, cine va face verificăriile ? Cine va sesiza parchetul competent pentru rezolvarea unor astfel de situații?
Vom reveni