DNA, despre acțiunea de la Guvern: Percheziții la o instituție publică, pentru fapte de corupție din iulie 2017

Direcția Națională Anticorupție vine cu mai multe clarificări cu referire la perchezițiille de la Guvern, care au durat petru ore.

Luni, între orele 15:00 – 19.00, au avut loc percheziţii în cinci locații din cadrul Guvernului. Este vorba despre infracțiuni de corupție petrecute în luna iulie 2017.
Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au descins luni la Guvernul României. Potrivit unor surse politice, procurorii au vorbit cu mai mulți angajați ai Executivului, dar i-au și filmat și legitimat pe aceștia.

COMUNICAT

Ca răspuns la solicitările formulate de reprezentanți ai mass media în contextul apariției în spațiul public a unor informații, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:
Ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, în cursul zilei de 31 iulie 2017, între orele 15.00 – 19.00, au fost efectuate percheziții domiciliare în 5 locații situate în sediul unei instituții publice din București.
Perchezițiile au fost efectuate în cadrul unui dosar penal aflat pe rolul Secției de combatere a corupției, dosar ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate infracțiunilor de corupție comise în cursul lunii iulie 2017.
Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.