FBI a deblocat iPhone-ul folosit de unul dintre teroriștii de la San Bernardino

Departamentul american al Justiţiei a anunţat luni că a reuşit să deblocheze iPhone-ul folosit de unul dintre teroriştii de la San Bernardino şi a renunţat la procesul împotriva Apple, ceea ce a pus capăt unei lupte legale cu miză mare, dar lasă deschisă problema mai amplă privind criptarea telefoanelor în general, relatează Reuters.
Guvernul „a avut succes în a obţine datele stocate pe iPhone-ul lui Farook (teroristul de la San Bernardino – n.r.) şi nu mai are nevoie de ajutorul Apple”, se arată întrun document depus de Departamentul Justiţiei în instanţă.
Finalul brusc al confruntării dintre Apple şi autorităţile americane, ce a fost urmărită îndeaproape de toată industria IT, este o victorie pentru companie. Apple era implicată într-un proces cu Departamentul de Justiţie, în urma unui ordin judecătoresc care impune companiei să scrie un nou soft care să nu includă protejarea cu parolă a iPhone-ului utilizat de terorist.
„Încă de la început ne-am opus cererii FBI ca Apple să contruiască o portiţă de acces în sistemul iPhone, pentru că noi credem că ar fi greşit şi ar oferi un precedent periculos”, a anunţat Apple luni, într-un comunicat. „După ce Guvernul a renunţat la caz, niciunul dintre aceste lucruri nu s-a întâmplat. Cazul nu ar fi trebuit deschis niciodată”, a anunţat conducerea companiei.