NewsAlert:DNA, măsură fără precedent: Trei clădiri-simbol ale Capitalei au fost puse sub sechestru

 
La data de 25 martie 2016, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție au instituit măsura sechestrului asigurător, până la concurența sumei de 857.301.363,37 lei, asupra a
– 435.759.255 de acțiuni,
– 20.406 părți sociale,
pe care inculpatul ADAMESCU DAN GRIGORE, om de afaceri, le deține la diferite societăți comerciale.
Această măsură asigurătorie a fost dispusă de procurorii anticorupție în vederea confiscării speciale și a recuperării pagubei produse prin săvârșirea de către inculpat a infracțiunilor de abuz în serviciu, spălare a banilor și complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (două infracțiuni).
Inculpatului Adamescu Dan Grigore i-a fost adusa la cunoștință ordonanța privind dispunerea măsurilor asigurătorii, în conformitate cu dispozițiile Codului de procedură penală.
Măsură fără precedent a procurorilor DNA: au pus sechestru pe trei clădiri-simbol ale Capitalei. Proprietarul, nimeni altul decât celebrul om de afaceri Dan Adamescu.
DNA i-a pus un sechestru record pe avere şi cere arestarea fiului său. Alexander Adamescu este acuzat de două infracţiuni de dare de mită, într-o anchetă disjunsă din dosarul Astra. Prejudiciul depăşeşte 857 de milioane de lei.
Magazinul Unirea şi Hotelul Intercontinental din Bucureşti au fost puse sub sechestru de procurorii anticorupţie. La aceste două clădiri simbol ale Capitalei, afaceristul Adamescu deţine acţiuni care pot fi valorificate.
Dan Adamescu este acuzat de abuz în serviciu în formă calificată, spălare de bani şi complicitate la abuz în serviciu, iar prejudiciul estimat de anchetatori în dosarul falimentului Astra Asigurări se ridică la aproape 900 de milioane de lei.
Dan Adamescu este cercetat sub control judiciar în dosarul falimentului de la Astra Asigurări, unde procurorii DNA au stabilit o cauţiune uriaşă – 40 de milioane de lei. În 17 martie, anchetatorii au acceptat ca Adamescu să depună garanţii două clădiri şi un teren în centrul capitalei dar şi echipament tipografic pentru a acoperi suma.