Petrilean căutat de polițiștii locali

Individul a aruncat dintr-un bloc turn o oală cu mâncare direct în stradă, iar recipientul a căzut peste un utilaj al Primăriei Petrila.

Incidentul care se putea solda cu o tragedie a avut loc ziua în amiaza mare, și doar norocul a făcut ca recipientul să nu lovească un trecător. A căzut peste un buldoexcavator al administrației locale, aflat în zonă pentru o serie de lucrări. Primarul localității, Vasile Jurca a cerut ca polițiștii locali să afle de îndată cine este autorul gestului necugetat și să-l sancționeze. Edilul spune că nu este pentru prima dată când din imobilul respectiv, aflat în cartierul 8 Martie, de pe geamurile apartamentelor sunt aruncate diverse obiecte direct în stradă, fără a pune la socoteală gunoiul menajer. Un alt locatar a aruncat o canapea de la etaj direct pe o conducă de gaz și a avariat-o.  Edilul spue că a încercat să fie îngăduitor și să-i convingă pe locatari cu vorba bună, că astfel de manifestări nu sunt normale dar fără succes. Primarul mai spune că de acum încolo nu va mai tolera abaterile și a cerut polițiștilor din subordine să ia măsurile cele mai aspre prevăzute de lege după ce-l vor găsi pe făptaș.
Utilajul primăriei a fost avariat ușor, iar individul care a aruncat oala cu mâncare pe geam ar putea fi obligat să suporte și reparațiile. Imobilul în cauză este locuit de foarte multe familii fără venituri iar în această vară a fost cuprins și de un incendiu devastator. Zeci de persoane au rămas blocate în imobilul cuprins de fum iar echipele de intervenție au avut o misiune dificilă în a le salva. Totodată, operațiunile de stingere au fost îngreunate de faptul că echipele furnizorului de electricitate au oprit alimentarea după câteva zeci de minute de la izbucnirea focului. Electricienii au întâmpinat probleme din cauza numeroaselor branșamente ilegale făcute de locatari la rețeaua de distribuție a energiei electrice. De altfel, un scurt circuit apărut la una dintre improvizații a dus la izbucnirea incendiului.