Plan roșu de intervenție : Camion militar răsturnat în prăpastie

Un camion militar s-a răsturnat într-o prăpastie, în localitatea Dâmbovicioara, Argeș. Mai multe persoane au rămas încarcerate. Din primele informații sunt și persoane decedate.
Autoritățile au activat planul roșu de intervenție.La faţa locului au fost solicitate nouă echipaje medicale SMURD şi şase SAJ Argeş.
Este vorba de Batalionul 33 Câmpulung Vânătorii de Munte. Militarii se întorceau spre Câmpulung, cel mai probabil de la un exercțiu militar. Din primele informații se pare că într-o curbă șoferul camionului ar fi pierdut controlul, cel mai probabil din cauza unei defecțiunii tehnice. Primul care a sosit la fața locului a fost șeful de poliției din Dâmbovicioara. El a fost cel care a coborât în râpă. Surse susțin că patru persoane ar fi fost scoase fără semne vitale. Informația nu a fost confirmată oficial.
Ministrul Apărarii Adrian Țuțuianu s-a deplasat în zonă.
Au apărut noi informații despre accidentul rutier petrecut în urmă cu scurt timp în localitatea Dâmbovicioara. Ministrul Afacerilor Interne Carmen Dan a precizat că în camion se aflau 18 militari. Patru dintre aceștia sunt inconștienți.
Zece militari au fost scoşi din camionul răsturnat într-o prăpastie în judeţul Argeş de către echipele de descarcerare, alţi trei fiind încarceraţi. Spitalul din Câmpulung așteaptă primii răniți.
Operațiunea de salvare continuă și este foarte dificilă. Acel camion nu este asigurat și poate cădea la 100 de metri. S-a cerut sprijinul salvamontiștilor. Traficul în zonă a fost închis.
Știre în curs de actualizare