Primarul Londrei face campanie pentru ieșirea Marii Britanii din UE

Primarul conservator al Londrei Boris Johnson a decis să facă o campanie în vederea ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană („Brexit”), scrie BBC News online, potrivitmediafax.ro.
Deputatul conservator din Uxbridge şi South Ruislip a luat această decizie în contextul în care unii membri ai Guvenului au început să facă o campanie în favoarea rămânrii Marii Britanii în UE, după ce premierul David Cameron a convocat un referendum în acest sens pe 23 iunie.
Johnson urma să-şi confirme decizia duminică seara şi să prezinte motivele acesteia într-un articol în ziarul The Telegraph.
Cameron a declarat pentru BBC că o ieşire a ţării din UE ar fi „un salt în necunoscut”.
Decizia lui Johnson urmează să fie percepută ca o consolidare importantă a taberei „out” şi o lovitură aplicată lui Cameron, care a sperat să-şi convingă prietenii şi rivalii să susţină campania în favoarea rămânerii ţării în blocul european, comentează Laura Kuenssberg de la BBC.
Johnson, care a fost ales în mai 2015 parlamentar în circumscripţia Uxbridge şi Ruislip South, se alătură astfel altor şase membri ai Cabinetului Cameron ce susţin un „Brexit”.
Zac Goldsmith, care speră să devină succesorul lui Johnson în urma alegerior din mai, a anunţat că va vota ca Marea Britanie să părăsească UE.