Specialiștii Apa Serv Valea Jiului vor să folosească ultima tehnologie pentru reabilitarea infrastructurii din vestul Văii

Fără drumuri sparte este noul obiectiv al conducerii operatorului de apă și canal din Valea Jiului, pentru proiectul european în baza căruia vor fi reabilitate rețelele de apă și canal din vestul Văii Jiului. Specialiștii regiei au testat noua tehnologie  în materie de reabilitare a conductelor. Mai exact, potrivit directorului general al societății, tehnologia modernă presupune forarea pe sub drumuri sau alte obiective și instalarea conductelor astfel încât să nu mai necesar să se sape șanțuri, oprirea traficului rutier în zonele cu lucrări ori reasfaltări. Prezentarea noii tehnologii a avut loc la Deva, iar Apa Serv Valea Jiului intenționează să o folosească la investițiile pe fonduri europene. ” Sunt foarte multe avantaje aduse de această tehnologie, de la economie de timp și bani, deranj minim al traficului urban și până lipsa prafului și a poluării fonice. În perioada care urmează Apa Serv, prin accesarea fondurilor Europene, va implementa mai multe proiecte de infrastructura de apă și apă uzată unde aceste proceduri vor fi de un real folos. Am văzut, la demonstrația de la Deva, o operațiune care se cheamă ”cămășuire” și care ne dă posibilitatea să lucrăm fără să mai spargem drumuri, să mai săpăm la suprafață pentru introducerea conductelor. Avem de gând să folosim această metodă pe POIM. Dintr-o analiză economică făcută de noi am constatat că este mai eficient să te folosești de această tehnologie, să nu mai ai costurile cu reparația drumurilor, dar ai și o garanție de viață a lucrării mult mai mare. Vizita a fost un real câștig pentru noi și mulțumim organizatorilor acestui eveniment, Consiliului Județean Hunedoara și Apa Prod Deva”, a declarat directorul general al SC Apa Serv Valea Jiului, Costel Avram.
Reabilitarea fără săpătură este utilizată în ultimii ani la reabilitarea rețelelor învechite care sunt amplasate în zone greu accesibile, sub piețe, terenuri, intersecții și chiar râuri.